Пријем фолклорних група

18.05.2018.

У општини Вишеград данас је организован пријем за представнике фолклорних друштава из Републике Српске, Македоније, Бугарске, Србије и Црне Горе, који наступају на Међународном фестивалу фоклора у Вишеграду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је свима који су истрајали на томе да се ова манифестација много година одржава у Вишеграду.

„Општина ће наставити да помаже младим људима који се баве фолклором, а то је и очување наше традиције, коју не смијемо заборавити“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да су фолклористи амбасадори културе и Вишеград представљају на изузетно лијеп начин.

Осим домаћина и организатора фестивала Културно умјетничког друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ и Културно умјетничког друштва „Бикавац“ из овог града, данас и сутра на фестивалу учествују и фолклорни ансамбли „Круна“ из Обреновца, „Стеван Книћанин“ из Кнића, „Азбуковица“ из Љубовије, „Први партизан“ из Ужица, „Извор“ из Коцељева, „Дабар“ из Прибоја, „Традиција-Грозд“ из Трстеника, „Стефан Немања“ из Краљева, „Јане Сандански“ из македонског града Неготино, „Шопски ансамбл“ из бугарског града Елин Пелин, „Весна“ из Мојковца, „Текстилац“ из Бијелог Поља и „Просвјета“ из Власенице.

Свечано отварање фестивала, који ће окупити више од 500 учесника, биће одржано у Дому културе Вишеград, а концерти оба дана почиње у 19.00 часова.

Фестивал се организује под покровитељством општине Вишеград, уз сарадњу Андрићграда и подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој у Југоисточној Европи и Зависног предузећа „ХЕ на Дрини“.

СРНА