Премашен план производње

07.09.2021.

Предузеће „Хидроелектране на Дрини“ у овој години је произвело 925 гигават-часова електричне енергије, што је скоро 140 одсто годишњег плана, изјавио је Срни директор овог предузећа Недељко Перишић.

Перишић очекује да у наредна четири мјесеца неће бити проблема и да би ово могло бити једно од најбољих пословних и производних остварења.

„Од децембра прошле године у сваком мјесецу смо пребацили план производње што нас ставља у повољан положај јер смо ове године остварили добит мало мање од десет милиона КМ и надамо се да ће до краја године усљед повољних ситуација та добит бити и већа“, рекао је Перишић.

Он је навео да предузеће од сваког произведеног киловат-часа издваја накнаду за четири локалне заједнице у Републици Српској, која је база за инфраструктурне пројекте и за запошљавање.

Према његовим ријечима, као друштвено одговорно предузеће на корак су до остварења инфраструктурног пројекта који се односи на пут према алармној станици Бикавац.

„Добили смо сагласност `Електропривреде Републике Српске` за реализацију инвестиције која је у процедури израде техничке документације, након чега остаје избор извођача да би се пут што прије урадио, јер становници Бикавца имају вишегодишње проблеме, а инвестиција је 300.000 КМ“, рекао је Перишић.

Он је навео да су у овом предузећу свјесни ситуације у локалној заједници због неусвајања буџета општине Вишеград и због проблема који произилазе из тога.

Перишић је подсјетио и да су на бази успјешног пословања реализовали одређене пројекте, односно помогли спортска и културна удружења из града.

„Службе у нашем предузећу раде на припреми конкурса за стипендије и ми смо спремни да изађемо нашим студентима у сусрет“, најавио је Перишић.

СРНА