Предузеће „Хе на Дрини“ обиљежило крсну славу

27.01.2023.

„Хидроелектране на Дрини“ Вишеград прославиле су данас крсну славу – Савиндан, а директор Недељко Перишић рекао је да у прошлој години план производње није испуњен, али је предузеће позитивно пословало, чиме је омогућен простор за даље инвестиције и испуњавање обавеза.

„Оно на шта не можемо да утичемо, као што је био случај у прошлој години, јесте лоша хидрологија, међутим наша погонска спремност била је на стопроцентном нивоу“, навео је Перишић, додајући да су сву ту воду, али у мањем капацитету, успјели да искористе на најбољи начин производећи електричну енергију.

Он је истакао да је примарна дјелатност предузећа „Хидроелектране на Дрини“ да обезбиједи електричну енергију за Републику Српску.

„Друштвено смо одговорни и на бази доброг пословања у сарадњи са матичним предузећем `Електропривредом Републике Српске`, Владом Српске и општином Вишеград настојимо да средства усмјеримо и нашим спортистима, студентима и свима који нам се обрате за финансијску подршку“, рекао је Перишић и додао да ће наставити са истом праксом.

У оквиру прослављања славе у присуству бројних званица обављен је обред ломљења славског колача, те организован пријем за пензионисане руководиоце којима су додијељене захвалнице за допринос у раду.

Перишић је рекао да су захваљујући залагању сваког појединца остварени изванредни резултати у пословању.

„Процијенили смо да је важно да им се на овај начин захвалимо за све што су урадили. Из разговора са њима видим да су веома заинтересовани за рад овог предузећа и да у њима има жара, али и спремности да критикују и дају приједлоге како би се могле превазићи потешкоће у руковођењу овако великим предузећем“, истакао је Перишић.

Милан Манигода, који је „Електропривреди“ провео радни вијек, а 2004. године дошао на чело хидроелектране Вишеград гдје је провео двије године, рекао је да је за њега ова хидроелектрана бисер „Електропривреде Републике Српске“ и да је због лијепих времена проведених радећи у њој данас дошао из Бањалуке.

„Времешан сам човјек, имам 80 година, али сам се потрудио да дођем да подијелим ову радост и свечаност са људима из ХЕ Вишеград“, рекао је Манигода.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић упутио је честитке Управи и запосленима предузећа „Хидроелектране на Дрини“ поводом Савиндана, са жељом да и убудуће буду носиоци развоја ове локалне заједнице.

Предузеће „ХЕ на Дрини“ у Вишеграду тренутно запошљава око 360 радника.

СРНА