Представници компаније „Томас Кук“ одушевљени туристичком понудом

29.01.2018.

Представници британске туристичке компаније „Томас Кук“ посјетили су Вишеград, како би истражили могућност организовања групних туристичких посјета у ову општину.
„Вишеград је постао препознатљива средина у свијету и све већи број туриста долази овдје због великог броја знаменитости“, рекао је начелник ове општине Младен Ђуревић који је примио делегацију компаније.

Он је додао да му је велико задовољство да представи Вишеград на најбољи начин, како би показао да овај град има изузетан предио, храну, туристичке потенцијале и да је град отвореног срца и добрих људи.

„Овдје влада дивна атмосфера и гости који дођу одушеве се љубазношћу, а затим и свим другим љепотама које Вишеград нуди. Наставићемо и даље да улажемо у туризам као битну привредну грану“, додао је Ђуревић.

Стручни сарадник компаније „Томас Кук“ за испитивање страних тржишта Дејвид Понет рекао је да му је велико задовољство што је у Вишеграду.

„Морам да кажем да су моје импресије више него позитивне. Посјетили смо Андрићград, ћуприју и мислим да је ово огроман потенцијал овог дијела с обзиром на историјски значај. Импресиониран сам и надам се да ћу поново доћи и да ће доћи већи број туриста“, истакао је Понет.

Он је додао да су људи фантастични, љубазни и гостољубиви.

На питање новинара, када се могу очекивати први туристи, он је рекао да је то сада процес који треба да прође.

„Земља треба да се уврсти као ново тржиште, прије тога треба да се уради маркетинг државе и поприлично у западном свијету да се промијени перцепција ових крајева. Као трећа фаза ће бити долазак туриста“, додао је Понет.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је једна од активности Туристичке организације прихват страних туристичких оператера.

„Данас смо имали то задовољство да дочекамо једну од реномираних европских и можда најзначајнијих туристичких агенција. Туристичка организација је била домаћин, уз велику подршку начелника општине Вишеград. Покушали смо да нашом презентацијом покажемо шта Вишеград нуди, најинтересантније дијелове овог града почев од ћуприје до Андрићграда као и једну од тих авантуристичких тура, а то је крстарење ријеком Дрином“, нагласила је Тодоровићева.

Туристичка компанија „Томас Кук“ је прва и најстарија туристичка агенција на свијету, основана 1841. године, а данас послује у великом броју земаља, као један од најзначајнијих европских туроператера.

СРНА