Представници 11 општина разматрали могућности сарадње

28.04.2023.

Начелници и представници 11 општина Горњо-дринске регије разматрали су у Рудом могућности сарадње с циљем бољег развоја са посебним акцентом на екологију и туризам.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је новинарима након састанка да се разговарало о могућностима увезивања туризма у регији.

„Ту су општине Вишеград, Горажде, Пале и Фоча и сви ми имамо нешто да понудимо. Било би добро да наступамо заједно и да туристима понудимо могућност да сваки дан проведу у некој од општина“, истакао је Богдановић.

Он је напоменуо да је циљ привући више људи и догађаја у средину гдје живе.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се разговарало о пројектима везаним за туризам, као и да је било ријечи о плутајућем отпаду који у све већим количинама долази ријеком Дрином.

„Морамо рјешавати и питање градске депоније. Вјерујем да ћемо заједничким акцијама ријешити и тај проблем“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да је туризам заједничка тема свих општина.

„Сви имамо добре услове у пољопривреди и туризму, а из Рудог је данас са сајамске манифестације, која је окупила много излагача, послата лијепа слика“, нагласио је Ђуревић.

Састанку су присуствовали представници општина Рудо, Чајниче, Ново Горажде, Вишеград, Устиколина, Прача, Трново, Фоча, Пале и Горажде.

У Рудом је отворен осми Сајам домаћих производа који је окупио око 140 учесника из БиХ, Србије и Црне Горе.

СРНА