Представљене двије књиге пјесама Саве Шкобића

28.02.2018.

У Вишеграду су вечерас представљене књиге пјесама „Сонети као капи душе“ и „Вишеградски ноктурно“ аутора Саве Шкобића.

Рецензент књига Радомир Јагодић рекао је да је Саво Шкобић „мало пјесничко чудо“ на овим просторима.

„Аутор пише посебну врсту поезије која описује његов живот. То је једна врста дневника“, навео је Јагодић, додајући да је Шкобић и драмски стваралац.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић каже да је Саво Шкобић пјесник који је живот посветио дјеци и култури.

Она је навела да се у књизи „Сонети као капи душе“ ређају завичајне слике упућене мајци, те да је Шкобићева лирика у сталном трагању између јаве и сна.

„Саво је пјесник осјећајне душе. То се може видјети у његовој књизи `Вишеградски ноктурно` гдје у својим пјесмама тражи смисао живота и постојања“, додала је Мијатовићева.

Саво Шкобић је писац, позоришни стваралац и режисер из Вишеграда.

Стваралаштво је почео у Новом Травнику, а деведесетих година прошлога вијека стигао је у Вишеград, гдје је покренуо Драмски студио и режирао 50 позоришних комада, од којих је за 22 био и аутор текста. За 50 година стваралаштва режирао је укупно 75 позоришних комада.

Објавио је четири књиге драмских текстова и поезије, а више пјесама му је музички обрађено за бројне фестивале. Активни је члан Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ које дјелује при Народној библиотеци у Вишеграду.

СРНА