Представљена књига „Путокази“

10.12.2016.

У књижари „Или-или“ у Андрићграду одржана је промоција књиге „Путокази“, чији је аутор Славица Гарић.

„У књизи су приче рађене према истинитим догађајима у којима сам настојала да пошаљем неке поруке“, рекла је Гарићева.

Она каже да је жељела послати поруку да би људи кроз живот требало да иду без проблема, сретни и задовољни, али ум ствара препреке и даје раскрснице, а у тим раскрсницама се људи изгубе, а путокази су ти који на раскрсницама покажу како се вратити у свој мир, благостање и срећу која је Богом дата.

Већина прича је, каже, заснована на болним животним искуствима која се на крају завршавају тако што јунак побјеђује самог себе.

„На крају ових прича налази се мали мотивациони приручник. Све што сам кроз ове приче хтјела да покажем у мотивационом приручнику је речено кроз четири корака“, истакла је Гарићева.

Она наглашава да су срећа и успјех за сваког различити.

„За некога је срећа када се пробуди и ништа га не боли, а за некога је срећа јахта и успјех. Хтјела сам кроз ово да видим своје виђење среће, а то је љубав јер љубав је поред страха најача емоција. Љубав у људима ствара доброту, осјећај да нешто вриједи, али љубав не можемо дати ако ја сами не посједујемо“, рекла је Гарићева.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић рекла је да је промовисана збирка приповиједака која казује о срећи, љубави, страху и мржњи.

„Све је то распоређено у 11 приповиједака у којој је открила истину о животу, подијелила је страх и мржњу јер љубав даје љепоту живљења“, додала је Мијатовићева.

СРНА