Предавање за вишеградске матуранте о младима у саобраћају

27.02.2018.

У Средњој школи „Иво Андрић“ у Вишеграду данас је одржано предавање о теми „Млади као ризична група у саобраћају“ за ученике завршних разреда ове школе како би им се скренула пажња на изазове са којима ће се сусретати као возачи почетници.

Замјеник командира Полицијске станице Вишеград Војислав Крунић рекао је да ова полицијска станица у сарадњи са Ауто-мото друштвом Вишеград већ дуги низ година спроводи активности у оквиру пројекта рад полиције у заједници из области безбједности саобраћаја.

„Циљ нам је да кроз едукацију младих људи скренемо пажњу на ризике са којима ће се сусретати у саобраћају као возачи почетници, а уједно да их информишемо о стању безбједности у саобраћају и свим ризицима које они носе као учесници у саобраћају“, нагласио је Крунић.

Он је навео да је у прошлој години забиљежен раст броја саобраћајних незгода за три одсто у односу на 2016. годину, али да је охрабрујуће то што су незгоде са тешким тјелесним повредама смањене за 50 одсто, са лакшим тјелесним повредама за 72 одсто, док је број повријеђених лица смањен за 70 одсто.

Радован Липовац, секретар Ауто-мото друштва Вишеград, рекао је да је циљ предавања да се средњошколцима скрене пажња на изазове са којима ће се сретати када постану возачи.

„Млади до 25 година су веома ризична група возача учесника у саобраћају, тако да ћемо им скренути пажњу на правила понашања која би требало поштовати у саобраћају“, истакао је Липовац.

Он је напоменуо да је велики проценат младих учесника у саобраћајним незгодама и да се због тога скреће пажња возачима почетницима на њихово понашање у саобраћају.

СРНА