Позив за регистрацију и категоризацију објеката

05.02.2024.

Туристичка организација Вишеград позвала је власнике кућа за одмор, апартмана „стан на дан“ и соба за изнајмљивање да изврше регистрацију и категоризацију објеката смјештаја за 2024. годину, са циљем легалног обављања дјелатности, уколико то нису до сада урадили.

„Уговори који су били потписани са физичким лицима у 2023. години истекли су на дан 31.12.2023. године тако да сви власници приватног смјештаја који и даље желе да обављају ову дјелатност имају законску обавезу да изврше нову регистрацију за ову годину, а исту обавезу имају и сви смјештаји објекти који тек почињу са радом. Рок за потписивање уговора је до 8.3.2024. године“, навели су из ове организације.

Приликом потписивања новог уговора, власници смјештаја који то већ нису учинили, обавезни су да донесу попуњен достављени статистички обазац са оствареним бројем ноћења у 2023. години.

Према Закону о угоститељству сви пружаоци услуге смјештаја дужни су да прије почетка пружања услуга изврше регистрацију, на један од слиједећих начина: регистрација као физичко лице, регистрација као предузетник или регистрација као привредно друштво.

Из Туристичке организације су позвали власнике ових непокретности да поднесу захтјев за регистрацију и категоризацију како се избјегла примјена репресивних казнених мјера.

Физичка лица која пружају услуге смјештаја детаљније информације могу добити у Туристичкој организацији Вишеград.