Позитивно пословање Дома здравља

11.03.2022.

Дом здравља Вишеград послује позитивно, на рачуну има 15.000 КМ, те нема дуга према радницима, ни према добављачима, изјавила је директор ове здравствене установе Снежана Ђуровић.

Ђуровићева је на конференцији за новинаре рекла да је то показатељ да ова установа може пословати позитивно, узимајући у обзир чињеницу да је при преузимању функције директора у овој установи биланс био негативан у износу од 270.000 КМ.

„Ту су била дуговања према добављачима и радницима, која смо отплаћивали и истовремено измиривали све што долази на наплату. Захваљујући начелнику општине, ресорном министарству, невладиним организацијама успјели смо да послујемо позитивно“, истакла је Ђуровићева.

Она је нагласила да ова здравствена установа има кумулативни дуг за порезе и доприносе од 2.400.000 КМ до краја 2019. године, а да од почетка 2020. године уплаћује укупан износ за порезе и доприносе.

„У протекле четири године добили смо ново санитетско возило, нови ултразвучни апарат, а, између осталог, оспособљен је и вешерај“, навела је Ђуровићева.

Према њеним ријечима враћен је и кредит Дома здравља уз помоћ општине Вишеград у износу од 80.000 КМ, који је задужење ранијег руководства.

Она је подсјетила да Дом здравља има докторе са едукацијом из породичне медицине, као и специјалисте гинекологије, педијатрије, радиологије и пулмологије и Центар за ментално здравље.

Дом здравља има 70 радника, од којих 50 медицинских и девет немедицинско, те четири чистачице, шест возача и ложач.

У овој установи уз помоћ Владе Републике Српске у току је реализација пројекта енергетске ефикасности.

СРНА