Повезати пољопривреду и туризам

14.11.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је да је Вишеград у претходних неколико година постао лидер у региону када је ријеч о туризму и да тежи да постане општина са највећим и најбољим улагањима у туризам, пољопривреду и остале гране привреде.

„Туризам и пољопривреда на територији општине Вишеград имају толико могућности и капацитета да је немогуће у овако кратком року искористити све те потенцијале. Захваљујући изградњи Андрићграда, туризам је постао једна од водећих привредних грана у општини Вишеград“, рекао је Ђуревић.

Он је, након данашњег састанка са представницима цивилног, јавног и приватног сектора из пограничних општина у региону „Дрина-Тара“ који је одржан у Вишеграду, истакао да ову општину годишње посјети више од 250.000 туриста и изразио наду да ће проширењем туристичке понуде тај број бити повећан.

„Настојимо да отварањем нових садржаја и подршком приватницима који свакодневно доносе своје идеје и уз нашу помоћ увећамо туристичке понуде. Вјерујем да ћемо уз помоћ свих добронамјерних људи урадити много тога доброг у наредном периоду“, рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, сеоски туризам својом понудом здраве хране и чисте природе има будућност, а општина Вишеград ће настојати да кроз разне подстицаје за пољопривреду задржи људе који су остали на селу.

Представник организације „SWG“ Предраг Марковић рекао је да је циљ ове организације да пољопривредници боље пласирају своје производе, а то је могуће кроз промоцију, било да је ријеч о манифестацијама, туристичким објектима или продавањем производа на кућном прагу.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић истиче да је ова организација аплицирала за манифестацију „Златне руке Подриња“ која има регионални карактер.

„Манифестација `Златне руке подриња` је осмишљена с циљем да развија традиционалне занате и производњу хране и прерађевине од хране, а посебно љековитог биља, меда и свега онога што желимо да брендирамо и што је специфично за ово подручје“, рекла је Тодоровићева.

СРНА