Потребна помоћ дјечаку Душану Лугоњи

27.11.2016.

Nacelnik-Dusan Lugonja

Лука Лугоња из Вишеграда, отац осмогодишњег Душана који има тешку срчану ману због које је два пута оперисан, каже да су дјечаку потребна средства за сталну његу и помоћ, што он не може увијек да му обезбиједи јер је незапослен.

Лугоња, који каже да су му многи затварали врата и нису помогли, захвалио је начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу што је омогућио да његов син, након што му је позлило, буде пребачен у Београд брзом интервенцијом Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Он је подсјетио да се Душан онесвијестио испред Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду због поремећаја у импулсима пејсмејкера који му је уграђен 2008. године, те да је превезен у фочанску болницу, а потом у Сарајево.

„Из болнице у Сарајеву тражио сам да Душан буде пребачен у Бањалуку, али нису хтјели да плате транспорт. Захваљујући начелнику општине Вишеград, Душан је пребачен у Београд. Да се није брзо интервенисало он, највјероватније, не би преживио“, рекао је Лугоња.

Он је захвалио за помоћ Хеликоптерском сервису Републике Српске и запосленима у клиничким центрима у Београду и Сарајеву.

Ђуревић је посјетио дјечака и пожелио му брз опоравак са жељом да се што прије врати у школске клупе.

„Помоћ коју смо пружили прије свега је људска и сви би у оваквим ситуацијама требало максимално да помогну, поготово када је ријеч о дјеци“, додао је Ђуревић.