Потписивањем уговора са 40 корисника распушта се колективни центар

18.04.2022.

У општини Вишеград данас су потписани уговори са 40 корисника социјалног становања, чиме ће се распустити колективни центар који је у тој локалној заједници радио већ 30 година.

„Након толико година у потпуности ће се распустити колективни центар који је већ 30 година у функцији. На лицима корисника видимо добро расположење и вјерујем да ће општина Вишеград ући и у следећи пројекат, да ријешимо и остале којима је овакав вид смјештаја потребан“, истакао је начелник општине Младен Ђуревић.

Он је напоменуо да су уговори потписани у оквиру пројекту затварања колективних центара у БиХ ЦЕБ 2 и подсјетио да је општина обезбиједила локацију, пројектну документацију и све потребне дозволе да би се пројекат завршио.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је зграда изграђена с циљем затварања колективних центара и смјештаја лица који имају право на алетрантивни смјештај, а то право до сада нису остварили.

Један од потписника уговора Борисав Гиговић рекао је да је добио стан од 57 квадрата.

„Обишао сам стан и више је него одлично, задовољан сам“, истакао је Гиговић.

Донаторска средства за изградњу стамбеног објекта у Калатама обезбиједио је Секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице у Савјету министара, Фондом за повратак и општином Вишеград.

СРНА