Потписани уговри о стипендирању са 133 студента

05.01.2022.

Директор предузећа „ХЕ на Дрини“ Вишеград Недељко Перишић потписао је данас са 133 студента уговоре о стипендирању за школску 2021/2022. годину.

Перишић је навео да је првобитно конкурс расписан за 100 стипендија те да је од 157 пријављених стипендију добио 131 студент који испуњава услове, као и ђак генерације вишеградске гимназије из прошле године и један студент – дијете преминулог радника овог колектива.

Он је истакао да је то учињено због специфичне ситуације у вези са неусвајањем општинског буџета те имајући у виду добро пословање „ХЕ на Дрини“, наводећи да ће за ову намјену предузеће издвојити 133.000 КМ.

Никола Митриновић из Љубиња, студент треће године Машинства у Београду, каже да је за њега ова стипендија веома значајна и представља велику помоћ.

Студент четврте године Правног факултета у Београду Анастасија Инђић из Вишеграда рекла је да је ово знак бриге о студентима.

Вук Шијаковић – ђак генерације вишеградске гимназије у прошлој години, а сада студент Рачунарског факултета у Београду и стипендиста Хидроелектране, каже да је веома значајно да неко мисли и о студентима из малих мјеста.

СРНА