Потписани уговори са стипендистима

23.03.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре са 71 студентом, колико их је остварило право на стипендије у овој школској години, а за ове намјене у општинском буџету предвиђено је 115.000 КМ.

Он је рекао да су 44 студента остварила стипендију у пуном износу од 120 КМ мјесечно, а да су они који су испунили услове конкурса, а налазили су се „испод црте“, добили стипендију у умањеном износу од 50 КМ.

„На сједници Скупштине општине смо донијели одлуку да сви студенти добију стипендију, што није био случај ранијих година“, додао је Ђуревић.

Он је навео да су обновљени уговори са 66 студената који су наставили да примају општинске стипендије.

Ђуревић наглашава да општина Вишеград жели да настави у још већем капацитету да помаже младима јер они треба да остају на овим просторима. „Локална заједница мора им омогући стипендије, те да одраде приправнички стаж када заврше студије, а послије тога и посао да не би одлазили у друге градове“, рекао је он.

Студент Машинског факултета у Источном Сарајеву Влатко Трифковић захвалио је општини Вишеград на додијељеној стипендији.

„Сваком студенту је потребна финансијска подршка за његово даље студирање, а охрабрује чињеница да има подршку своје локалне заједнице“, истакао је Трифковић.

Студент Учитељског факултета у Ужицу Драгослава Мојевић каже да помоћ локалне заједнице много значи.

„Након завршетка школовања планирам да се вратим у Вишеград, јер бих вољела да живим у свом граду. Стипендију ћу уложити у што квалитетније даље образовање“, додала је Мојевићева.

СРНА