Потписани уговори са 11 лица о запошљавању и самозапошљавању

15.06.2021.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас уговоре вриједне 135.000 КМ са 11 незапослених лица са подручја општине Вишеград, којима су одобрена средства по три програма самозапошљавања и запошљавања.

Вујичић је рекао да је овај пројекат наставак добре сарадње са општином Вишеград.

„Вишеград је примјер добре сарадње локалне заједнице и републичких институција“, нагласио је Вујичић и истакао да су сви захтјеви упућени из Вишеграда прихваћени.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потврдио је изванредну сарадњу са Заводом за запошљавање пожеливши корисницима програма успјешну реализацију њихових идеја.

„Имамо нове идеје за покретање бизниса. Желим да се захвалим директору Завода и његовим сарадницима, а вјерујем да ће корисници на најбољи начин искористити ова средства“, рекао је Ђуревић.

Подстицај ће Милошу Тодоровићу омогућити регистрацију фирме и, како каже, унапријеђење молерског заната којим се бави.

„Ово ће ми много значити. Радим грађевинске послове и молерај, посла има доста. Помоћ ми много значи“, рекао је Тодоровић.

Синиша Пецикоза који се бави превозничком дјелатношћу  задовољан је јер ће му ова средства омогућити да плати доприносе за једног новопримљеног радника.