Потписани уговори о суфинансирању уређења фасада

06.11.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре са 12 представника заједница етажних власника о суфинансирању уређења фасада за шта је из општинског буџета издвојено 110.000 КМ.

„Новцем који смо обезбиједили из буџета општине и новцем од станара уредићемо 12 зграда. Циљ је уређење ужег, а и ширег дијела града. Желимо љепши и бољи град, а општина улаже у складу са могућностима“, рекао је Ђуревић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић навео је да се на јавни позив пријавило 18 заједница етажних власника, те да је уговор потписало 12, док преосталих шест није испунило услове.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да ће захваљујући овој активности коју реализује општина град бити уређенији и примамљивији туристима.

Предсједник Заједнице етажних власника „Борово“ која има 42 станара Српко Баранац рекао је да пројекат уређење фасаде износи око 35.000 КМ, те да општина учествује са 20.000 КМ.

Предсједник Заједнице етажних власника „Иво Андрић 22“ која броји пет станара Жељко Комленовић навео је да су за пројекат енергетске ефикасности зграде добили око 3.500 КМ, а да Заједница учествује са око 4.500 КМ.

Предсједник Заједнице етажних власника „Глоб тротерс“ која има 36 станова Александар Антић рекао је да су аплицирали за поправку крова, да учествују са 30 одсто средстава и да им помоћ много значи јер станови прокишњавају сваке године.

Рок за извођење радова је шест мјесеци.

СРНА