Потписани уговори о суфинансирању сеоских водовода

18.04.2023.

У кабинету начелника општине Вишеград Младена Ђуревића данас је потписано шест уговора по пројекту о суфинансирању сеоских водовода за шта је издвојено 30.000 КМ.

Пројекат се односи на села Банпоље, Борије, Чешаљ, Пијавице и Кочарим у којим ће укупно 30 домаћинстава добити воду.

Ђуревић је рекао да су овакав вид помоћи сеоским подручјима проводили у три наврата како би се ријешио проблем водоснабдијевања.

„Сматрам да је овај пројекат веома значајан, а имајући у виду да имамо још заинтересованих који нису били упућени да општина помаже и на овај начин, настојаћемо да и у наредном периоду овим путем ријешимо проблеме суграђана“, навео је Ђуревић, те исказао задовољство што ће сеоска домаћинства коначно добити воду.

Захвалност општини у име мјештана насеља Бикавац упутио је Вучета Шипчић, који је истакао да ће кренути у реализацију рјешавања горућег проблема на овом подручју Вишеграда.

„На основу средстава која су обезбијеђена овим пројектом набавићемо материјал, а остатак радова ћемо покрити властитим средствима“, истакао је Шипчић.

Вељко Тасић, мјештанин вишеградског села Бијела, сматра да ће уз средства која су обезбијеђена за сеоски водовод успјети да ријеше проблем домаћинстава са овог подручја.

СРНА