Потписани уговори о стипендирању са 102 студента

19.02.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре о стипендирању са 102 студента који су остварили право на стипендије из буџета општине, за шта је издвојено укупно 130.000 КМ.

„Данас смо потписали уговоре са новим стипендистима и са 15 студената који примају стипендију од раније. Вјерујем да ћемо уз помоћ предузећа `Хидроелектране на Дрини`, као и прошле године, обезбиједити додатних 60 стипендија, тако да ће сви наши студенти који испуњавају услове добити стипендије“, објаснио је Ђуревић.

Он је изразио задовољство што је општина Вишеград успјела да обезбиједи овако велики број стипендија.

„Вјерујем да ће студенти оправдати повјерење, да ће им стипендије добро доћи и да ће послије завршених студија одлучити да се врате у нашу општину или Републику. Ми ћемо настојати да им омогућимо да одраде приправнички стаж како би касније лакше нашли запослење“, рекао је Ђуревић.

Студент прве године Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Николина Лозо рекла је да је велико задовољство да одмах на почетку студија добије стипендију.

„Ово нам је мотивација да наставимо да учимо, да се усавршимо и помогнемо нашој локалној заједници тако што ћемо остати овдје“, навела је Лозо.

Студент пете године Медицинског факултета у Фочи Живко Ушћимлић захвалио је за стипендију и рекао да је она подстицај за студенте.

„Ово је знак да општина наставља да брине о студентима, нарочито о нама чији студијски програми трају шест година“, истакао је Ушћумлић.

СРНА