Потписани уговори о финансирању сеоских водовода

08.07.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је потписао уговоре о финансирању изградње сеоских водовода са представницима седам насеља, за шта је из буџета обезбијеђено 28.000 КМ.

Ђуревић је рекао да је ријеч о мјештанима насеља Хан Брдо, Доња Лијеска, Велетово, Тршевине, Вељи Луг, Јелашци и Бијела који су аплицирали за ова средства.

„Ово је програм који форсирамо из године у годину и настојимо да помогнемо свима који имају проблем у снабдијевању питком водом, нарочито у руралним дијеловима града“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да ће општина настојати да помогне свима који на овај начин могу да искористе средства и обезбиједе питку воду у својим насељима.

Виолета Бандић из Доње Лијеске рекла је да је за ова средства аплицирала како би проширила постојећи водовод, што ће имати велики значај за њено имање.

Захвалност општини у име мјештана Велетова упутио је Томислав Андрић, који је истакао да ће пројекат имати велики значај за становнике овог насеља, гдје је недавно изграђена и освештана црква.

СРНА