Потписан уговор за подстицај пољопривредних произвођача

28.07.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговор о сарадњи са њемачком невладином организацијом „Помоћ“, којим је предвиђена додјела донација за 30 пољопривредника са подручја ове општине.

Ђуревић је рекао да се уговор односи на подршку социо-економској стабилности.

„Људи се подстичу на бављење пољопривредом, а приоритет ће имати сви који буду направили добре пројекте, а односе се на пластеничку производњу, узгој стоке, воћарство“, додао је Ђуревић.

Ђуревић је нагласио да је општинским буџетом предвиђено 100.000 КМ за подстицај развоја пољопривреде, да локална заједница у пројекту учествује са 35 одсто средстава, корисници 15 одсто, а организација „Помоћ“ са 50 одсто средстава.

Он је додао да ће заинтересовани моћи да се јаве на конкурс који ће бити објављен у медијима, а корисници пројекта биће одабрани крајем године.

Представник ове њемачке невладине организације Алмин Аџовић рекао је да овај пројекат у БиХ има за циљ подршку 170 корисника у пољопривредном сектору.

„Сваки корисник има право на грант од 2.000 евра, а има учешће од 15 одсто у суфинансирању своје идеје. Пројекат се имплементира у неколико корака – два круга селекције, подршка у грантовима и мониторинг након подршке. Ту имамо и подршку индивидуалним произвођачима у брендирању властитих производа“, истакао је Аџовић.

Он је додао да је услов да су заинтересовани незапослени и да имају квалитетну идеју за развој властитог бизниса.

СРНА