Потписан уговор о замјени непокретности

26.04.2018.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписали су данас уговор о замјени непокретности, чиме ће бити омогућено смјештање Полицијске станице Вишеград у центар општине.

Потписници су истакли да је уговор склопљен на обострану корист.

„Ово је велика ствар за Министарство унутрашњих послова и за Полицијску станицу Вишеград, која сада добија објекат у центру града, што ће омогућити полицајцима да много брже дјелују и раде свој посао на заштити грађана и њихове имовине, те да рјешавају проблеме брже и ефикасније“, рекао је Лукач.

Према његовим ријечима, безбједносна ситуација у Вишеграду је повољна, нема тешких кривичних дјела и случајева којимогу да узнемирују грађане.

„Сарадња са општином Вишеград је на веома високом нивоу, захваљујући начелнику и његовим сарадницима који разумију потребе града и грађана и потребе функционисања полиције у овом граду“, додао је Лукач.

Ђуревић је рекао да је општина препустила зграду у којој је раније била Министарству унутрашњих послова, те помогла реновирање одређених просторија, а да је заузврат добила објекат које је користила Полицијска станица Вишеград.

Он је навео да ће стари објекат Полицијске станице Вишеград, који је сада у власништву општине, бити додијељен комуналном и водоводном предузећу, да би и њима био омогућен што бољи рад.

Вишеградска општинска управа прошле године је пресељена у Градску кућу у Андрићграду.

СРНА