Потписан уговор о реконструкцији пута Милошевићи – Стари Брод

07.09.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор предузећа „Романијапутеви“ Соколац Мирко Пандуревић потписали су данас уговор о реконструкцији пута Милошевићи-Стари Брод за који је средства обезбиједила Влада Републике Српске.

Потписивању уговора присуствовали су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик, те министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Ђуревић је рекао да је пут дужине 2.200 метара на подручју општине Вишеград и исто толико на подручју општине Рогатица.

Он је оцијенио да ће овај пројекат значити много за становништво које живи у овом крају, али и за све који ће долазити да посјете Спомен-музеј у Старом Броду.

Ђуревић се захвалио Влади Републике Српске, предсједнику Српске Жељки Цвијановић, премијеру Радовану Вишковићу и српском члану предсједништва БиХ Милораду Додику који су подржали овај пројекат.

Директор предузећа „Романијапутеви“ Мирко Пандуревић рекао је да је укупна вриједност уговора за изградњу пута на подручју општина Вишеград и Рогатица око 500.000 КМ.

Он каже да ће радови почети када деминери заврше деминирање овог терена, који је под минама од протеклог рата.

Пандуревић је задовољство што је ова фирма прошла на тендеру за изградњу пута, јер је претходно радила пут из Рогатице до Старог Брода и учествовала у изградњу маузолеја.

У Старом Броду код Вишеграда данас је освештан Спомен-музеј старобродским жртвама и обиљежено 77 година од страдања више од 6.000 Срба које су убиле усташе Јуре Францетића.

СРНА