Потписан уговор о изградњи обалоутврдног зида на ријеци Рзав

23.03.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор предузећа „Романијапутеви“ потписали су данас уговор о изградњи обалоутврдног зида на ријеци Рзав, чија је вриједност око 521.000 КМ.

„Уговор се односи на извођење радова на регулацији ријеке Рзав у зони Спортске дворане, што подразумијева изградњу обалоутврде, чија је дужина 300 метара“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да пројекат под називом „Успостављање система одбране од поплава у прекограничном подручју Србије и БиХ“ финансира Европска унија у оквиру програма ИПА два, а дио средстава је обезбиједила и општина.

„Са предузећем ‘Романијапутеви’ имамо веома добру сарадњу. Прошле године смо завршили одређени дио пројеката, а један од значајнијих је био завршетак саобраћајнице Сасе-Вишеградска бања. Ове године настављамо са радом на приступној саобраћајници у Андрићграду и надамо се брзом потписивању уговора за пјешачку дионицу уз пут Андрићград“, каже Ђуревић.

Директор предузећа „Романијапутеви“ Мирко Пандуревић рекао је да је ово значајан пројекат и да се односи на наставак радова које су изводили у претходном периоду.

„Ми смо присутни дуго као извођач у Вишеграду, са својом радном јединицом, отприлике 70 људи, који су на одржавању и заштити путева и свих инвестиција које се овде појаве. Сматрам да смо озбиљан извођач, да смо се са досадашњим нашим радом доказали као референтна кућа која ће, надамо се, и овај посао успјешно завршити“, каже Пандуревић.

Рок завршетка радова је крај овогодишње грађевинске сезоне.

СРНА