Потписан уговор о изградњи два путна правца

14.04.2022.

Директор Хидоелектрана /ХЕ/ на Дрини Недељко Перишић и руководилац предузећа „Романијапутеви“ са Сокоца Мирко Пандуревић потписали су данас уговор о изградњи два путна правца на подручју општине Вишеград, а ријеч је о старој траси жељезничке пруге, паралелно са Козачком улицом и путу до алармне станице на Бикавцу.

Према ријечима Перишића, изградња ових путних праваца произлази из два стратешка документа ове компаније као обавеза кроз еколошку дозволу и водну сагласност.

„Битно је да су та два путна правца које ћемо изградити у најскоријем року и у договору са нашим најповољнијим изабраним понуђачем и надзором који ће га пратити у овом послу, на корист је свим грађанима који живе у тим насељима“, каже Перишић, додајући да је због проблема у функционисању локалног парламента и блокаде општине и Хидроелектрана каснила са реализацијом бројних пројеката.

„Надам се да ће одборници почети да раде свој посао на прави начин како бисмо и ми испуњавали своје обавезе и унаприједили квалитет живота у нашој локалној заједници“, каже Перишић.

Према ријечима директора предузећа „Романијапутеви“ Мирка Пандуревића, предстојећи послови нису комплексни и биће испоштовани планирани рокови за изградњу од 90 дана.

СРНА