Потписан уговор о асфалтирању путева у вриједности око 175.000 КМ

04.07.2018.

Општина Вишеград закључила је уговор о асфалтирању путева у износу од 174.917.89 КМ, потврдио је начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Александар Ђукановић.

“ Након спроведеног поступка јавне набавке, за извођача радова изабрано је предузеће Романијапутеви са Сокоца“, рекао је Ђукановић, те навео да је планирано, на основу процјене надзорног органа, да се у року од 40 дана заврше сви радови на асфалтирању путева који обухватају санацију постојећих ударних рупа и асфалтирање нових дионица путева.

Према његовим ријечима, ове године је издвојено знатно више средстава из буџета општине за ове намјене у односу на претходни период. “ Планирано је да се убудуће издвајају одређена средства за асфалтирање путева који представљају један од најважнијих сегмената инфраструктуре и цјелокупног развоја општине“, истиче Ђукановић.Он каже да је у наредном периоду планирано асфалтирање дијела улице у насељу Вучине, Босанској Јагодини, Велетову, затим и асфалтирање у насељу Горње Шегање, а овим пројектом биће обухваћено и асфалтирање Доње Лијеске, Бан Поља , те насеља Никитовићи и Жилићи, као и одређених дионица у складу са тендерском документацијом.

Радио Вишеград