Потписан споразум о финансирању пројеката из донаторских средстава Владе Србије

31.05.2018.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија потписао је појединачне споразуме о пројектима, који ће бити финансирани донаторским средствима Србије у износу од пет милиона евра, са градоначелницима и начелницима локалних заједница.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић рекао је да је донација најбољи начин на који Србија манифестује приврженост и љубав према Републици Српској.

„Србија се нада да ће средства бити уложена у добре пројекте који ће бити брзо реализовани на опште добро становника локалних заједница којима су средства додељена“, рекао је Николић.

Потписници споразума изразили су посебну захвалност Влади Србије и предсједнику Србије Александру Вучићу на донираним средствима, као и Влади Српске која је повезница између Србије и локалних заједница у Српској.

Споразуме су потписали начелници и градоначелници Кнежева, Српца, Новог Горажда, Вишеграда, Источне Илиџе, Сокоца, Братунца, Осмака, Бијељине, Пелагићева, Мркоњић Града, Челинца, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града и Приједора.

Влада Србије одобрила је пет милиона евра Републици Српској као једнократну помоћ ради реализације започетих пројеката сарадње у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних веза између Српске и Србије.

СРНА