Потписан Меморандум о разумијeвању са Шведском асоцијацијом

15.05.2018.

Делегација Савеза општина и градова Републике Српске, потписала је данас у Стокхолму Меморандум о разумијевању са Шведском асоцијацијом локалних власти и региона.

Потпредсједник Савеза општина и градова Републике Српске Младен Ђуревић рекао је у изјави Срни да је циљ посјете Шведској упознавање о функционисању Шведске асоцијације локалних власти и региона, као и локалне самоуправе у тој земљи.

„Данас смо потписивали Меморандум о разумијевању који ће довести до увезивања општина и градова на задовољство свих грађана. Питања живота грађана у локалним заједницама су веома битна и на овај начин помоћи ћемо и ојачати локалне заједнице“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да ће на овај начин бити добијена стручна знања, како би се локалне заједнице укључиле у процес европских интеграција.

Делегацију Савеза општина и градова Републике Српске чине потпредсједници Младен Ђуревић и Ђорђе Милићевић, као и члан Стручне службе Савеза Предраг Пајић.

Пројекат „Јачање улоге савеза општина и градова у БиХ“ реализује Савез општина и градова Републике Српске заједно са Савезом општина и градова Федерације БиХ и Шведском асоцијацијом локалних власти и региона.

Пројекат су подржале владе Шведске и Швајцарске.

СРНА