Поптисани уговори са 11 породица о закупу станова у насељу Бикавац

24.09.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре за закуп станова у насељу Бикавац са 11 породица  алтернативног смјештаја.

Ђуревић је рекао да је овим ријешен вишедеценијски проблем корисника ових станова.

„Надамо се да ћемо у што скоријем периоду ријешити проблем и осталих стамбених јединица и у насељу Бикавац и у насељу Гарча“, истакао је Ђуревић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено–комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић навео је да је 2015. године било 600 неријешених питања везаних за станове у насељима Гарча и Бикавац и да се сада тај посао приводи крају.

„Ови проблеми се односе на различите категорије, од породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, чланова Удружења расељених Срба из средње Босне, као и на рјешавање алтернативног смјештаја. До краја ове или почетком сљедеће године очекује се да ће ова стамбена питања у потпуности бити ријешена“, рекао је Ђукановић.

Драго Шиниковић, који је 1996. године из Коњица доселио у Вишеград, захвалио је општини Вишеград и начелнику Младену Ђуревићу за којег је истакао да је уложио доста труда како би се ријешили његови стамбени проблеми.

„Потписали смо данас уговоре са великом радошћу и задовољством јер када толико времена проведете у једном граду, стекнете и навике и обичаје тог мјеста“, истакао је Шиниковић.

Олга Пајовић, која је дуже од 20 година чекала да добије свој стан, истакла је да се осјећа веома срећно и задовољно због данашњег потписивања уговора.

„Хвала начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу, ово је један од најсрећнијих дана у мом животу. Много ми то значи, требало је да се деси и прије, али никада није касно“, навела је Пајовићева.