Поништени гласови поштом

07.07.2022.

Републичка изборна комисија /РИК/ Републике Српске поништила је гласове пристигле поштом за опозив начелника општине Вишеград Младена Ђуревића, који је рекао да је то доказ да је опозиција у овој општини радила незаконито у провођењу поступка опозива.

Ђуревић је потврдио Срни да је РИК уважио шест жалби Општинског одбора СНСД-а које су се односиле на гласове путем поште.

„Гласови путем поште су поништени зато што нема евиденције ко је гласао, са које адресе и ко их је послао. Све је то још један показатељ да су вршили злоупотребе како би утицали на коначан резултат референдума. Комисија која је задужена за провођење поступка опозива направила је пропусте, који нису могли бити прихваћени“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да је Комисија за спровођење референдума направила пропуст и да гласање путем поште није спроведено у складу са Законом и Правилником Изборне комисије.

Према његовим ријечима, ово је још један доказ да цијело вријеме опозиција ради незаконито и да се правном насиљу мора стати у крај.

Референдум за опозив начелника општине Вишеград Младена Ђуревића одржан је 12. јуна.

СРНА