Поништена Одлука о разрјешењу Управног одбора

08.10.2021.

Окружни суд у Источном Сарајеву уважио је жалбе чланова Управног одбора Рехабилитационог центра „Вилина влас“ и донио пресуду о поништењу одлука о њиховом разрјешењу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Управни одбор Рехабилитационог центра „Вилина влас“, који је смијењен на једној од сједница, уложио жалбу, те да је Окружни суд у Источном Сарајеву донио пресуду у корист смијењених чланова овог одбора.

Он је на конференцији за новинаре, која је одржана у општини Вишеград, истакао да је ово још један показатељ да вишеградска Скупштина општине не ради у складу са законом, статутом и пословником ове општине.

„Прије неколико дана, имали смо четири пресуде за које смо информисали јавност и ових пресуда ће бити још у наредном периоду. Очекујемо и коначне пресуде за 31 жалбу које је Правобранилаштво Републике Српске упутило Окружном суду у Источном Сарајеву, а односе се на прву сједницу Скупштине општине Вишеград, гдје је донесена 31 одлука, за коју општина Вишеград и Влада Републике Српске сматрају да је незаконита“, навео је Ђуревић.

Предсједник Управног одбора Перо Крстић рекао је да је Скупштина општине Вишеград на једној од сједница нелегално смијенила Управни одбор Рехабилитационог центра „Вилина влас“.

„Поднијели смо тужбу Окружном суду у Источном Сарајеву и 1. септембра донесена је пресуда да је смјена била нелегална. То је још један показатељ на који начин ради Скупштина општине Вишеград“, додао је Крстић.

Правобранилаштво Републике Српске је, према овлаштењу Владе Српске, поднијело 31 тужбу која се односи на рад прве сједнице Скупштине општине Вишеград од 12. јануара.

СРНА