Помоћни стадион и дјечије игралиште од влада Српске и Србије

05.04.2018.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је од средстава влада Српске и Србије намијењених овој општини у овој години планирана изградња помоћног стадиона и дјечијег игралишта у овом мјесту.

„Један од већих пројеката, који ћемо урадити захваљујући средствима влада Српске и Србије је дјечије игралиште и помоћни стадион, гдје ће најмлађи моћи да проводе своје вријеме. Ми на различите начине стимулишемо наталитет и улажемо у образовање, јер је то наша будућност“, навео је Ђуревић.

Он је додао да је општина почела са низом капиталних инвестиција, које ће реализовати у овој години, на задовољство свих грађана.

„Уредићемо прилазни пут до туристичког комплекса Андрићград, реконструисати водоводе на више локација у граду, урадити расвјету, поставити банкине и на тај начин показати да бринемо о нашим становницима у свим насељима“, напоменуо је Ђуревић.

Он је захвалио владама Српске и Србије за помоћ намијењену општинама и градовима у Републици Српској.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, да ће Србија у наредном периоду издвојити нових пет милиона евра за помоћ појединим градовима и општинама у Српској, те у исто вријеме 500.000 евра за обнову православних храмова у Федерацији БиХ.

СРНА