Помоћ општине привредним субјектима

12.05.2020.

Општина Вишеград помоћи ће свим привредним субјетима са подручја ове општине који за вријеме забране рада нису обављали или су дјелимично обављали дјелатност, потврђено је Срни у Општинској управи.

Из општине су истакли да ће средства за помоћ бити обезбијеђена ребалансом буџета, те да ће привредни субјекти бити ослобођени плаћања одређених накнада од половине марта до 10. маја.

„Приватни предузетници ће бити ослобођени плаћања рачуна које им доставља предузеће `Комуналац` у датом периоду, а на наредној сједници Скупштине општине биће донесено низ мјера са циљем субвенције за субјекте који нису или су дјелимично радили“, навели су у општини Вишеград.

У овој општини напомињу да ће бити субвенционисан дио комуналне таксе, дио накнада за јавне површине и закуп пословних простора чији је власник општина Вишеград.

„Осим Владе Републике Српске која пружа помоћ, ово је један од начина да помогнемо привредним субјетима и тако подстакнемо све са подручја ове општине да наставе са радом, уз један вид олакшица локалне заједнице“, додали су у општини.

СРНА