Положено цвијеће на споменик браниоцима Републике Српске

08.11.2016.

Slava BORS

Светом архијерејском литургијом у Цркви Пресвете Богородице на Мегдану и полагањем цвијећа на споменик браниоцима Републике Српске, у Вишеграду је данас обиљежена крсна слава Борачке организације, Митровдан.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић, честитајући славу свим борцима који су се борили за Републику Српску, рекао је да је ово прилика за присјећање на оне који су дали свој живот за стварање Српске.

„Сваке године обиљежавамо крсну славу, симбол спајања српства, породица и бораца, који ће евоцирати успомене“, додао је Васић.

Он је изразио очекивање да ће институције створене у Републици Српској наћи начин и могућности да помогну незбринутим породицама.

Васић је рекао да су ломљењу славског колача у Вишеграду присуствовали побратими војне старјешине из Смедерева, Косовске Митровице и борци из Ужица.

Изабрани начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је крсну славу свим борцима, породицама погинулих и члановима Борачке организације.

„Желим да сваку наредну крсну славу прославимо у миру, али да никада не заборавимо жртве из редова српског народа“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да је крсна слава Борачке организације прилика да се ода почаст свима који су живот дали за слободу српског народа.

Шеф Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Перо Петровић рекао је да је ово дан када се евоцирају успомене на борце који су своје животе положили у темеље Српске.

„Крсном славом ми показујемо јединство српског народа, и то је оно што треба да нас охрабри и да нам да подстрек за додатни рад да Република Српска има политичку, економску и сваку другу стабилност ради опстанка српског народа“, истакао је Петровић.

У одбрамбено-отаџбинском рату више од 140 бораца вишеградске бригаде дало је живот за одбрану града.

Јована Боровчанин