Положени вијенци код споменика браниоцима Српске

08.01.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и делегација општинске Борачке организације положили су данас вијенце код споменика браниоцима Републике Српске поводом обиљежавања Дана Републике.

„Најважније за све нас је да се очува Република Српска и да овакве датуме обиљежавамо још више и јаче“, рекао је Ђуревић.

У име Борачке организације Вишеграда Драго Јовановић рекао је да је веома поносан на младе, чланове вишеградског Удружења навијача „Црвене звезде“ – „Делије“, који поводом овог значајног јубилеја организују ватромет.

Према његовим ријечима част, задовољство и понос је видјети младе како се радују овом јубилеју.

„Ти млади људи у дресовима патриотизма својим радом показују како су вриједности као што је љубав према Републици Српској изнад свих других вриједности. Ти млади људи окупљени у љубави према спорту показују нам да је љубав према свом народу, својој Републици изнад свега“, навео је Јовановић.

Ватрометом који ће почети вечерас у 18.00 часова биће покривено цијело подручје града како би на досљедан и достојанствен начин било обиљежено 30 година постојања Републике Српске.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити названа Република Српска, као одговор на намјеру Муслимана и Хрвата да се издвоје из Југославије, те на стално прегласавање Срба на свим нивоима у БиХ.

Скупштина српског народа прогласила је Републику Српску прије било каквих међунационалних сукоба и почетка грађанског рата у БиХ.

СРНА