Полицајци представили рад основцима

27.04.2017.

Припадници Граничне полиције у Вишеграду, у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић“, организовали су Дан отворених врата у оквиру којег су ученицима представили опрему и демонстрирали рад са службеним псима.

Дан отворених врата реализован је у оквиру пројекта „Рад полиције у заједници“.

Командир Јединице граничне полиције Вишеград Зоран Ступић каже да је циљ манифестације био да дјеца стекну повјерење у Граничну полицију, те да се пошаље порука да је полицајац први који је на услузи грађанима, да их заштити и пружи им помоћ.

„Циљ нам је дружење са ученицима и јачање сарадње и повјерења локалне заједнице са припадницима Граничне полиције. Приказана је оспособљеност службених паса у детекцији дроге и стављање под контролу осумњиченог лица“, навео је Ступић.

Помоћник командира Јединице за подршку „Исток“ Граничне полиције БиХ Бранислав Божић рекао је да је рад са службеним псима свакодневан и да захтијева максималну ангажованост, како пса, тако и водича.

„У сваком случају, они су показали да су спремни и обучени да квалитетно заштите границу и гранични појас“, нагласио је Божић.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић оцијенио је да је сарадња ове школе са јединицама Граничне полиције стационираним у Вишеграду одлична.

Јединица граничне полиције Вишеград покрива 96 километара границе према Србији, а гранична контрола врши се на три међународна прелаза – Вардиште, Увац и Устибар, те на два прелаза за погранични саобраћај.

СРНА