Појачане инспекцијске контроле током викенда

11.03.2021.

Општинска инспекција вршиће током викенда у сарадњи са полицијским службеницима појачане контроле поштовања заштитних мјера у угоститељским објектима, те обавезе коришћења заштитне опреме, придржавање физичке дистанце и спровођење мјера дезинфекције због погоршања епидемиолошке ситуације. .

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић изјавила је данас након сједнице Кризног штаба да је епидемиолошка ситуација у овом граду у благом погоршању.

„Узимајући у обзир да је кренуло топлије вријеме и да се људи више окупљају, а да здравствени радници дају максимум да заштите становништво, апелујемо да се сви држе упутства Института за јавно здравље, јер нам треба постати навика да носимо маску, држимо дистанцу и редовно перемо руке“, рекла је Ђуровићева.

Она је позвала становништво да се вакцинише, те нагласила да су здравствени радници већ вакцинисани.

„Сматрам да нас једино вакцине могу спасити, немојте размишљати о томе да ли је потребна вакцинација или не, јер ћемо се једино на тај начин спасити“, поручила је Ђуровићева.

Здравствени инспкетор Слађана Миовчић апеловала је да грађанство у затвореном простору носи маску а на отвореном простору носи маску уколико стоје са другим особама.

„Због погоршања епидемиолошке ситуације у школској средини апелујем на родитеље да дјеци сугеришу да за вријеме часова обавезно носе маске, да приликом одласка у тоалет перу руке, да не користе туђи школски прибор, него да остану у својој школској клупи“, навела је Миовчићева.

Она је рекла да ће током викенда инспектори појачати контроле, а да су казне за неспровођење мјера 1.000 КМ.

„Људи који су у изолацији не смију напуштати адресу становања. Казна за кршење мјера изолације је 1.000 КМ и 300 КМ за ширење савјесне заразе“, нагласила је Миовчићева.

СРНА