Појачана контрола продаје и кориштења петарди

11.12.2023.

Општинске инспекцијске службе ће заједно са полицијским службеницима Полицијске станице Вишеград вршити појачану контролу с циљем спречавања неовлаштене продаје и употребе пиротехничких средстава, саопштено је данас након засједања Форума за безбједност ове локалне заједнице.
Према ријечима начелника општинског Одјељења за комуналне и инспекцијске послове Милице Станчић, важно је дјеловати превентивно и кроз опомене трговцима указати да не смију продавати пиротехничка средства, међу којима су и петарде које користе дјеца.

„Из тог разлога ће тржишни инспектор заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске обићи све трговинске радње и уличне продавце како би им се стриктно забранила продаја за коју и немају дозволу“, рекла је Станчићева.

У надлежности овог Одјељења је и рад угоститељских објеката, каже Станчићева, нагласивши да ће и њихов рад бити контролисан у дејству са припадницима МУП-а, те да ће комунални полицајци са колегама из Полицијске станице дјеловати кроз упозорења власницима угоститељских објеката да не крше прописано радно вријеме.

„Радно вријеме угоститељских објеката између 31. децембра ове и 1. јануара наредне године биће неограничено, а већ наредног дана рад се мора окончати у два часа иза поноћи“, нагласила је Станчићева.

Комунални полицајац Љиљана Павловић је рекла да ће на терену бити два комунална полицајца и да је то довољно за квалитетно обављање посла.

„Са сигурношћу могу да кажем, а говорим из искуства, да су се власници троговинско-угоститетљских објеката придржавали општинских одлука о радном времену“, додала је Павловићева.

СРНА