Подршка Владе Српске здравственим и социјалним установама

18.10.2019.

Mинистар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће ресорно министарство и Влада Српске помоћи пројекте Рехабилитационог центра „Вилина влас“, вишеградског Дома здравља и Дома за лица са инвалидитетом који збрињава женске особе са сметњама у развоју.
„Спремна су четири пројекта чија ће реализација почети наредне године, уз подршку Владе Републике Српске“, рекао је Шеранић новинарима након састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

Он је навео да је разговарано о пројектима за наредну годину, од којих је један реконструкција и доградња, као и опремање Рехабилитационог центра.

Шеранић је истакао да је разговарано и о заједничком пројекту са УНДП-ом који предвиђа реконструкцију простора и унапређења капацитета Дома за лица са инвалидитетом који збрињава женске особе са сметњама у развоју.

Он је нагласио да је ова установа од републичког значаја која добро функционише и послује, те да је потребно да општине изврше обавезе према Дому.

„Разговарали смо и о социјализацији оних корисница које су спремне за самосталан живот, у оквиру одређених капацитета које би дала локална заједница, што би им олакшало живот“, рекао је Шеранић.

Он је истакао да је упознат и о раду Дому здравља, који има пуну подршку начелника општине.

„У Вишеграду фунцкионише Одбор за здравље и то предлажем и другим општинама, као добар начин унапређења здравства у локалним заједницама“, нагласио је Шеранић.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да имају подршку Владе Републике Српске, да је договорена реконструкција Вишеградске бање и да ће идуће године почети реализација одређених пројеката.

Он је истакао да Дом за лица са инвалидитетом има пуну подршку ресорног министарства и да је рад ове јавне установе оцијењен као добар.

Састанку су присуствовали директори Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић, Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић и Дома за лица са инвалидитетом Зоран Васиљевић, те народни посланик Перо Петровић.

СРНА