Подршка Савјету младих

10.03.2023.

Општина Вишеград додијелила је канцеларију за потребе Савјета младих, а у наредном периоду обезбиједиће им потребан намјештај и технику, истакнуто је на састанку начелника општине Вишеград Младена Ђуревића и представника Савјета младих.

Ђуревић је рекао новинарима да је на састанку разговарано о подршци и сарадњи у реализацији планираних пројеката.

„Млади људи су важна карика нашег друштва и општина Вишеград има посебну одговорност према њима. Врло радо ћемо подржати њихове идеје, а све то у корист младих али и нас осталих који живимо овдје“, истакао је Ђуревић.

Предсједница Савјета младих Вишеград Славица Симић изразила је захвалност начелнику Ђуревићу и општини на прилици да разговарају и представе пројекте и идеје које планирају да остваре у наредном периоду.

„Можемо да најавимо други „Математички камп“ који ће бити реализован крајем маја, планирано је учешће до 70 ученика из цијеле Републике Српске“, прецизирала је Симићева, те додала да ће у сарадњи са општином Вишеград организовати чишћење града, дјечијих игралишта као и обиљежавање важних датума и Међународних дана.

Теодора Стојановић предсједница Управног одбора Сајвета младих рекла је да им много значи сарадња, помоћ и подршка.

„Добили смо средства за опремање канцеларије Савјета младих, подршку за радионице, хуманитарне и еколошке акције које планирамо да спроведемо у скоријој будућности“, истакла је Стојановићева.

Савјет младих Вишеград тренутно броји 52 члана, а иза њих су успјешни пројекти и радионице.