Подршка пројектима у мјесним заједницама

20.04.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић одржао је састанак са новоизабраним предсједницима савјета мјесних заједница о активностима које ће бити реализоване у наредном периоду.

Ђуревић је рекао новинарима да су мјесне заједнице важне за развој града и да је њихово функционисање изузетно значајно.

„Изабрани представници мјесних заједница морају се укључити у доношење одлука за своју мјесну заједницу коју представљају, како би помогли свим становницима“, истакао је Ђуревић.

Јелена Савовић Тодоровић из Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности каже да је у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ покренуто пет инфраструктурних пројеката унутар пет мјесних заједница, те додала да је дио њих приведен крају.

„Циљ састанка је да се мјесне заједнице које нису обухваћене активностима укључе, упознају о новим методологијама рада и да се договори даља сарадња“, навела је Савовић Тодоровић.

Предсједник Мјесне заједнице Горња и Доња Лијеска Хаџи Јован Зечевић навео је да су сада постигли добре резултате када је ријеч о инфраструктурним пројектима на овом подручју, те да се радило и на запошљавању мјештана.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ усмјерен је на јачање мјесних заједница како би повећале одзив грађана, њихову партиципацију, као и социјалну инклузију у процесима локалног развоја.

На подручју општине Вишеград има 14 мјесних заједница.

СРНА