Подршка организације „Хелп“ пољопривредним произвођачима

19.10.2018.

Представници њемачке организације „Хелп“ потписали су данас, у сарадњи са општином Вишеград, уговоре са пет нових корисника, чиме је настављен пројекат подршке пољопривредним произвођачима.

Самостални стручни сарадник за локални развој у општини Вишеград Радмило Михајловић рекао је да је вриједност овог пројекта око 20.000 КМ, те да општина учествује са око 7.000 КМ.

„Заједно са ових пет, укупно 40 корисника подржано је кроз овај пројекат, који подразумијева набавку опреме и подршку у пољопривреди, запошљавању и развијању њиховог бизниса“, истиче Михајловић.

Он каже да ће организација „Хелп“ са 10.000 КМ финансирати и пројекат у области социјалног предузетништва тако што ће опремити радионицу за израду сувенира.

„Циљ овог пројекта је да се они који продају сувенире у граду обавежу уговором да ће куповати предмете из радионице, а сувенири ће бити изложени и у Вишеградској кући, чиме ће они имати сигурно тржиште. Сувенири ће се продавати и у киосцима који су додијељени продавцима сувенира“, каже Михајловић.

Пројект менаџер организације „Хелп“ Бекир Омербашић напоменуо је да ће сви корисници имати и обавезу десеточасовног друштвено-корисног рада у овој општини.

Пројекат помоћи пољопривредницима финансира њемачка Влада, а спроводи организација „Хелп“ у сарадњи са општином Вишеград.

СРНА