Подршка младима из локалне заједнице

18.03.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са представницима Омладинског савјета Републике Српске и Савјета младих ове локалне заједнице о сарадњи и подршци у најављеним пројектима.

Ђуревић је рекао да општина подржава младе и омладински активизам те изразио задовољство њиховим ангажовањем у локалној средини, са циљем рјешавања одређених проблема.

Предсједник Савјета младих Вишеград Младен Пјевчевић рекао је да Омладински савјет Републике Српске заједно са Савјетом младих Вишеград спроводи пројекат „Ти се питаш“ који има за циљ развијање дијалога младих са локалним властима.

„Захваљујем начелнику на пријему и договору за састанак са младим људима. Циљ је оснажити везу младих људи на локалном нивоу са градским властима и побољшати положај младих у друштву“, нагласио је Пјевчевић.

Он је истакао да је у Вишеграду сарадња Савјета младих са локалном управом на изузетном нивоу.

Представник Савјета младих Вишеград Мирјана Секулић најавила је да ће у Вишеграду 10. и 11. априла бити одржан састанак младих гдје ће млади имати прилику да разговарају са начелником општине.

Састанку у општини Вишеград присуствовао је и Марио Мркајић, представник Међународне организације за миграције.

Пројекат „Ти се питаш“ реализује се у шест градова Републике Српске у сарадњи са Међународном организацијом за миграције, а финансира га Аустријска развојна агенција.

СРНА