Подршка институција Српске руководству Вишеграда

14.02.2017.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Вишеграду да ће руководство те општине имати подршку свих институција Српске у реализовању зацртаних циљева у наредном периоду.

„Бићемо на располагању за све што мисле да можемо заједно рјешавати“, истакао је Чубриловић након састанка са општинским руководством и шефом Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Пером Петровићем.

Чубриловић је нагласио да је начелник Вишеграда Младен Ђуревић један од најмлађих начелника у Републици Српској чији тим има циљ и заслужује подршку свих институција Српске.

Он је дао пуну подршку пресељењу општинске администрације Вишеград у Градску кућу у Андрићграду, те навео да пројекат Андрићград треба да буде финализован.

Чубриловић је посјетио и „ХЕ на Дрини“ и том приликом истакао да запослени у том предузећу успјешно превазилазе проблеме, те изразио наду да ће бити инвестиција значајних и за ову регију и за цијелу Републику Српску када је ријеч о енергетским потенцијалима и производњи електричне енергије.

Ђуревић је рекао да општина Вишеград има много проблема, те да је веома битна подршка Владе Републике Српске локалној управи.

„Претходне четири године није било сарадње локалне заједнице и државних органа, што је штетило локалној самоуправи“, навео је Ђуревић и додао да је током данашњег састанка са предсједником Народне скупштине договорен низ активности за наредни период.

Шеф Клуба Срба у Вијећу народа Републике Српске Перо Петровић изразио је задовољство због обећане подршке општини Вишеград коју је данас најавио Чубриловић.

„Подршка је веома битна. Ми смо и раније обећали да ћемо отворити Вишеград за све који желе да дођу и виде шта радимо и да нам помогну у томе. У првих 100 дана желимо да покажемо да смо били искрени и да ћемо свима који желе да дођу у Вишеград пружити максималну подршку“, рекао је Петровић.

СРНА