Подршка иницијативи за оснивање музичке школе

14.06.2017.

На сједници Скупштине општине /СО/ Вишеград једногласно је прихваћен приједлог о покретању иницијативе за оснивање музичке школе.

„Прошле године је урађена анкета у Основној школи и велики број дјеце је изразио жељу да похађа основну музичку школу. Ми смо били јединствени и покренули ову иницијативу“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он је током сједнице, која је трајала синоћ до 23.30 часова, навео да су на Министарству просвјете и културе Републике Српске сви даљи потези у вези са оснивањем музичке школе.

Ђуревић је потврдио да је на сједници усвојена одлука којом су обезбијеђена средства за куповину санитетског возила, Пословник СО, као и приједлог одлуке о утврђивању Нацрта измјене дијела Регулационог плана ширег подручја жељезничке станице са спортско-рекреативним центром.

„Усвојен је приједлог годишњег плана о управљању, грађењу, реконструкцији, одржавању и заштити локалних путева за ову годину. То је веома важна одлука која ће нам омогућити да распоредимо планирана средства за одржавање и санацију локалних путева“, каже Ђуревић.

Осврћући се на дуго трајање синоћње сједнице СО Вишеград, Ђуревић је оцијенио да то „показује да је ово једна озбиљна и одговорна власт“ чији је циљ да се што више уради за све грађане, а да појединци то не цијене.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић сматра да се опструкција рада Скупштине наставља из сједнице у сједницу.

„Усвојена је одлука о поступку разрјешења директора јавних установа, чији извјештаји о годишњем пословању нису усвојени. С обзиром на то да грађани траже одговорност нове власти за све поступке и за функционисање општине, логично је да се тражи одговорност за функционисање тих предузећа“, каже Андрић.

Одборник СДС-а Бране Смиљић рекао је да ће директори који су именовани на мандат од четири године, у случају њихове смјене, подићи тужбе.

Смиљић каже да власт није жељела да настави изградњу аква парка и да је на тој локацији планирала игралиште за дјецу.

„Мислим да већ постоји такво игралиште и да нема потребе за градњу другог, али је већина донијела такву одлуку“, навео је Смиљић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић истакао је да су „скупштине маратонске“, а да су сви маратони вриједни јер имају добар циљ.

На дневном реду сједнице Скупштине општине Вишеград било је 35 тачака.

СРНА