Подршка бивших начелника за други мандат Ђуревићу

07.09.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је са бившим начелницима ове општине Александром Савићем, Миладином Миличевићем и Томиславом Поповићем, који су му пружили подршку у кандидатури за сљедећег начелника ове локалне заједнице.

Бивши начелник Александар Савић рекао је да је Ђуревић у претходном мандату оправдао сва очекивања.

„Један добар дио начелниковог првог мандата је уходавање у посао. Чини ми се да то није довољно да уради све оно што је планирао, али ја се надам да ће у наредном периоду бити остварено све на добробит наших грађана. Свакако, са овим што је до сад урађено морамо бити задовољни, а очекивања су да увијек може и корисније“, нагласио је Савић.

Бивши начелник општине Вишеград Миладин Миличевић, који је на овој функцији наслиједио Савића, рекао је да је актуелна општинска власт на челу са Младеном Ђуревићем успјешно обављала своју дужност.

„Моје мишљење је да прекинемо са праксом да сваког мандата бирамо новог човјека. Све знам, како се и шта се радило, колико је одлука донијето, колико је сједница било, шта се извршило и да се није могло више, а да не спомињем да ова година није ишла на руку никоме па ни нама. Човјек за један мандат не може много да уради. Све има своје процедуре“, истакао је Миличевић.

Бивши начелник општине Вишеград Томислав Поповић, који је ту функцију обављао од 2008. до 2012. године, рекао је да је актуелна администрација урадила доста на побољшању квалитета живота у овој општини, те посебно нагласио Ђуревићев ангажман на обезбјеђењу нових радних мјеста.

„Изборни систем је такав да од начелника захтијева прилагођавање, тако да начелник тек у трећој години мандата практично добије прилику да нешто конкретније одради. Уколико Ђуревић добије други мандат, тада су све четири године пред њим и у потпуности је у прилици да реализује све планове који ће водити добробити грађана. Све општине које су одабрале једног начелника други или трећи пут су у предности, јер су ти начелници искуснији и раде свој посао на вишем нивоу“, навео је Поповић.

Актуелни начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио се својим претходницима на подршци, те посебно нагласио да су у претходном периоду одржавали састанке како би дошли до заједничких рјешења у корист свих грађана Вишеграда.

„То ми је било од велике користи, јер сам са њима размјењивао искуства, а посебно сам инсистирао да од њих чујем оцјену о садашњем раду мог кабинета и мојих сарадника, што ми је много значило“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је рекао да је мандат започео у веома лошој ситуацији, јер је општински буџет био оптерећен са дуговима наслијеђеним од претходне власти.

„Наслиједили смо огромне дугове према добављачима, као и велики мањак у буџету, али пожртвованим радом свих мојих сарадника успјели смо да стабилизујемо буџет већ у првој години мандата и да кренемо сваке наредне са новим пројектима. Много тога што смо планирали смо и успјешно реализовали у ове четири године, али, наравно, увијек може боље“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да ће у наредном периоду бити реализовани бројни пројекти, како би се побољшао стандард живота у овој општини и како би се Вишеград још више учврстио на туристичкој мапи.

„Надам се да ћемо у периоду пред нама наставити започето, јер је Вишеград заслужио много тога, а наша омладина вриједна је труда да створимо амбијент за њихов останак у Вишеграду. У минуле четири године били смо отворени за све оне који су жељели да разговарамо о проблемима са којима се наши грађани сусрећу, а на такав начин је кроз наш кабинет прошло више од двије хиљаде становника општине Вишеград“, појаснио је Ђуревић.