Подијељено 20 пакета помоћи женама

03.07.2020.

У Вишеграду је данас подијељено 20 пакета помоћи женама из социјално угрожених и вишечланих породица са подручја ове општине с циљем подстицања женског предузетништва, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и у сарадњи са општином Вишеград.
Један пакет помоћи садржи 15 малих товних пилића, 90 килограма концентрата за исхрану и потребне витамине.

Начелник Одјељења за привреду и локални развој општине Вишеград Ана Богдановић рекла је Срни да се овим пројектом жељело помоћи женама.

„Општина Вишеград је током епидемије помагала свим категоријама становника, нарочито социјално угроженим и вишечланим породицама“, истакла је Богдановићева.

Снежана Ћапара, која је данас преузела пакет, истакла је да ће ова врста помоћи значити много за кућни буџет њене породице.

Она је захвалила за помоћ и истакла да је позитивно то што се помаже женама, јер су оне стуб сваке породице.

Пакети помоћи подијељени су у оквиру пројекта „Формирање џендер тима и иницирање иновативне џендер акције за родно одговорно буџетирање на регионалном нивоу“ који подржава организација УН жене, уз финансијску помоћ Шведске и у партнерству са Џендер центром Републике Српске.

У оквиру овог пројекта данас је подијељено 130 пакета помоћи за жене са подручја општина Рудо, Вишеград, Чајниче, Рогатица, Ново Горажде, Соколац и Хан Пијесак.

СРНА