Почетак изградње 40 станова за социјално угрожене и расељене

24.09.2018.

 

У насељу Калате у Вишеграду почела је изградња 40 станова за социјално угрожене и расељене особе, за шта је Влада Републике Српске издвојила два милиона КМ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је новац пласирала Влада Српске посредством Министарства за избјегла и расељена лица, а општина Вишеград је учествовала у обезбјеђивању земљишта, пројектне документације и потребних дозвола.

Ђуревић је истакао да је овај пројекат од великог значаја за вишеградску општину.

Он је навео да, уколико се овај пројекат успјешно приведе крају у предвиђеном року, постоји велика шанса за добијање средстава за још један овакав, чиме би било ријешено питање колективног центра у насељу Незуци и за дио породица и појединаца који живе у лошим условима.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић истакао је да ће овом зградом бити збринута лица из колективног центра у Незуцима и лица која имају право на алтернативни смјештај и друге социјалне категорије које испуњавају одређене услове.

Он је напоменуо да ће зграда имати лифт и централно гријање.

Представник фирме „Јокић инвест“ из Зворника Иво Јокић захвалио је начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу и Министарству за избјегла и расељена лица Републике Српске, те нагласио да је ова фирма спремна да изведе радове у гарантованом року.

Предвиђени рок за изградњу зграде је 500 дана.

СРНА