Почео меморијални шаховски турнир

11.01.2020.

У Вишеграду је данас почео меморијални шаховски турнир „Душко Мишковић Дуле“ који се сваке године одржава у знак сјећања на рано преминулог вишеградског шахисту.

Отварајући турнир, чији је организатор локални Шаховски клуб „Дрина“, начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је општина као и сваке године подржала овај турнир.

„Ми имамо регистрован шаховски клуб, а прије годину дана додијелили смо им пословни простор и опремили га. Драго ми је да љубитељи шаха ту проводе слободно вријеме“, рекао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине клуба „Дрина“ Миле Перић рекао је да је ово 18. меморијални турнир посвећен најбољем играчу овог клуба.

„Присутни су играчи из региона, има 42 учесника, од тога шест интернационалних мајстора и четири мајстора фиде. Турнир је јак, а игра се по швајцарском систему“, истакао је Перић.

Фиде мајстор Владимир Билић из Вишеграда рекао је да редовно учествује на турнирима које организује општина Вишеград, те истакао да има осам побједа на овом турниру.

Интермајстор Борољуб Златановић из Крагујевца рекао је да се шахом бави 40 година и да је у Вишеграду други пут.

„Увек радо дођем због дружења, због одмеравања снаге у овој игри. Организација је увек на изузетном нивоу“, истакао је Златановић.

Прва награда на такмичењу је 300 КМ, друга 250 КМ, а трећа 200 КМ, четврта 150 КМ, пета 100 КМ и шеста 50 КМ.

Организацију турнира помогли су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА