Почео Међународни фестивал фолклора

19.05.2018.

У Вишеграду је отворен Међународни фестивал фоклора који је окупио КУД-ове из Македоније, Србије, Црне Горе и Републике Српске, те велики број љубитеља фолклора.

Фестивал је у Дому културе синоћ отворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је истакао да му је велико задовољство што фестивал има дугу традицију и окупља велики број друштава из више земаља.

„Општина помаже овакве фестивале јер је ово прилика да очувамо традицију игре и пјесме и да уживамо у различитости ношњи из свих крајева“, истакао је Ђуревић.

Учесник КУД-а „Круна“ из Обреновца Тамара Јањић рекла је да су се представили Играма из ваљевске колубаре и шопским играма.

„Већ девет година сарађујемо са фолклорним друштвом из Вишеграда и у питању је јако лепо пријатељство које траје дуго“, додала је Јањић.

Учесник КУД-а „Бикавац“ из Вишеграда Јана Вуковић рекла је да је ово лијепо искуство и дружење и да јој је драго што се одазвао велики број КУД-ова.

Концерт фестивала наставља се данас у 19.00 часова у Дому културе Вишеград.

Фестивал се организује под покровитељством општине Вишеград, уз сарадњу са Андрићградом и подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој у Југоисточној Европи и Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА